Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
perzische-rijst-chelow-ba-tah-digh-1582127709

Rijst met een gouden korstje

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de tah digh

Manuela: "Rijst met een gouden korst (tah digh) is een typisch Perzisch gerecht. Er kunnen veel verschillende ingrediënten gebruikt worden maar ik houd van de eenvoud van dit gerecht, met de rode zuurbessen en het gouden korstje, dat elk rijstgerecht speciaal maakt. Je kunt dit zo eten, of met maast-e chekideh of met gegrild vlees of vis."

Bereiding

  1. 1. Spoel de rijst af in koud water en vervang het water 3-4 keer. Als je tijd hebt, laat de rijst dan 4 uur in ruim, iets gezouten water staan.

  2. 2. Giet de rijst af, laat in een pan glijden en bedek met water. Breng aan de kook en laat koken tot de rijst al dente is, ongeveer 5 minuten. Giet de rijst af en spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.

  3. 3. Roer in een kom de ingrediënten voor de tah digh door elkaar. Voeg er 4-5 eetlepels van de rijst aan toe.

  4. 4. Laat 1 eetlepel boter smelten in een pan met antiaanbaklaag. Verspreid de tah digh over de bodem van de pan en schep de rest van de rijst er in piramidevorm op. Prik er met de achterkant van een houten lepel ongeveer 6 diepe gaatjes in. Stop een klontje boter in elk gaatje en leg een goed sluitend deksel op de pan. Zet 20 minuten op matig vuur.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Pardiz

€ 20,00
Pardiz