Bereiding

1. Spoel de rijst af in koud water en vervang het water 3-4 keer. Als je tijd hebt, laat de rijst dan 4 uur in ruim, iets gezouten water staan.

2. Giet de rijst af, laat in een pan glijden en bedek met water. Breng aan de kook en laat koken tot de rijst al dente is, ongeveer 5 minuten. Giet de rijst af en spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.

3. Roer in een kom de ingrediënten voor de tah digh door elkaar. Voeg er 4-5 eetlepels van de rijst aan toe.

4. Laat 1 eetlepel boter smelten in een pan met antiaanbaklaag. Verspreid de tah digh over de bodem van de pan en schep de rest van de rijst er in piramidevorm op. Prik er met de achterkant van een houten lepel ongeveer 6 diepe gaatjes in. Stop een klontje boter in elk gaatje en leg een goed sluitend deksel op de pan. Zet 20 minuten op matig vuur.

6.Haal de pan van het vuur, zet deze 2 minuten in heel koud water (hierdoor komt de tah digh los van de bodem) en schud de pan zachtjes. Leg een platte schaal op de pan en keer ze samen om – wees voorzichtig, de pan is erg heet. De korst moet eenvoudig los komen. Garneer met de zuurbessen.

Pardiz

Uit het boek

Pardiz
€20,00