Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Rijst met krab, mais en lente-ui

Rijst met krab, mais en lente-ui

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de sojasaus, mirin, sake en het vocht uit het blikje mais in een maatbeker en voeg zoveel water toe dat je in totaal 400 ml hebt. Schenk de vloeistof in de rijstkoker of pan.

  2. Hak het wit van de lente-uitjes grof en snijd het groen in dunne ringetjes. Doe het groen in een bakje met koud water en zet het in de koelkast tot de rijst klaar is. Strooi het wit van de lente uitjes, de mais en het krabvlees over de rijst.

  3. Was de rijst om het zetmeel te verwijderen. Ververs het water 3 of 4 keer en ga elke keer met je vingers rustig door de rijst. Giet de rijst na elke wasbeurt goed af in een zeef. Doe de rijst met 400 ml water in een pan met een goed sluitend deksel. Zet de pan zonder deksel op hoog vuur. Let het deksel op de pan zodra het water kookt en draai het vuur laag. Zet de kookwekker op 15 minuten en laat de rijst verder met rust. Als de kookwekker afgaat, neem je het deksel van de pan en roer je de rijst door met eetstokjes of een rijstlepel; leg het deksel op de pan en laat de rijst nog eens 10 minuten staan.

  4. Als de rijst klaar is, laat je het groen van de lente-ui uitlekken en strooi je het met de aonori over de rijst; schep het geheel om.

  5. Serveer warm of op kamertemperatuur. Je kunt het gerecht 4 dagen in de koelkast of een maand in de vriezer bewaren.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

JapanEasy Bowls & Bento

€ 29,95
cover bowls & bento