Bereiding

  1. Breng het water en de rijst samen aan de kook. Laat de rijst ongeveer 2 minuten, op normaal vuur, koken en blijf roeren. Voeg de Arla LactoFree Volle Melk toe en breng het mengsel aan de kook. Kook de pap op laag vuur, ongeveer 40 minuten, totdat de rijst gaar is. Zet de pap afgedekt in de koelkast tot hij koud is. Bij voorkeur de hele nacht.
  2. Neem een (hele) amandel apart en hak de rest fijn. Roer de rijstpudding met vanillepoeder, kokosbloesemsuiker en de gehakte amandelen door elkaar. Spatel de hele amandel door de pap. Zet de rijstepap nog even terug in de koelkast voor het serveren. Schenk voor het serveren de warme kersensaus over de Rijst a la Mande.

Tips: Gebruik altijd Arla LactoFree volle melk voor het beste resultaat.
Een langere kooktijd op laag temperatuur zorgt ervoor dat de pap wit blijft. Zet het vuur lager en roer tussendoor.