Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
rijstepap met amandelen en kersensaus

Rijstepap met amandelen en kersensaus

In samenwerking met Arla
  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Wil je zorgeloos genieten van al het goede van melk, maar dan zonder lactose? Lactosevrije melk wordt gemaakt van koemelk die door de toevoeging van enzymen en toepassing van speciale filtertechnieken geen lactose bevat, maar verder alle eigenschappen van melk behoudt. Probeer de lactosevrije melk van Arla in deze rijstepap.

Bereiding

  1. Breng het water en de rijst samen aan de kook. Laat de rijst ongeveer 2 minuten, op normaal vuur, koken en blijf roeren. Voeg de Arla LactoFree Volle Melk toe en breng het mengsel aan de kook. Kook de pap op laag vuur, ongeveer 40 minuten, totdat de rijst gaar is. Zet de pap afgedekt in de koelkast tot hij koud is. Bij voorkeur de hele nacht.

  2. Neem een (hele) amandel apart en hak de rest fijn. Roer de rijstpudding met vanillepoeder, kokosbloesemsuiker en de gehakte amandelen door elkaar. Spatel de hele amandel door de pap. Zet de rijstepap nog even terug in de koelkast voor het serveren. Schenk voor het serveren de warme kersensaus over de Rijst a la Mande.

Een langere kooktijd op laag temperatuur zorgt ervoor dat de pap wit blijft. Zet het vuur lager en roer tussendoor.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)