Rijstsalade met tuinbonen en oosterse dressing
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in fijne ringetjes. Meng de rode peper met de lente-ui, de oestersaus, de tabasco, de rietsuiker en het limoensap. Klop 1 el olie erdoorheen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Was de radijsjes in koud water. Snijd de worteltjes van de radijsjes af, maar laat de blaadjes zitten. Halveer de radijsjes. Dop de tuinbonen en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Koel de tuinbonen af in koud water en dop ze dubbel.
Giet de rijst af en stoom hem even droog. Roer 1 el olie door de rijst en laat afkoelen. Meng de rijst met de tuinbonen en de radijsjes. Roer de dressing erdoorheen. Verdeel de salade over kommen en maak af met de koriander.