Bereiding

  1. Bak de plakken peer in 100 g boter kort aan beide kanten tot ze wat zachter worden. Neem van het vuur en houd apart. Bak om te garneren de blaadjes salie in de olie tot ze knapperig zijn.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak er de sjalotten glazig in. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen. Blus af met de sherry en laat ca. 2 minuten inkoken. Giet er ca. 150 ml groentebouillon bij en zet het vuur laag. Roer regelmatig en wacht met toevoegen van meer bouillon tot de vorige bouillon is opgenomen. Proef de risotto na ca. 15 minuten: hij moet gaar en smeuïg zijn. Voeg eventueel wat meer bouillon toe wanneer de rijst nog niet helemaal gaar is.
  3. Breng de risotto op smaak met de kurkuma, de tijm en peper. Roer de overige boter en de kaas erdoorheen. Laat de risotto met deksel op de pan 1-2 minuten staan.
  4. Verdeel de risotto over borden en garneer met de gebakken peer en de gebakken salie. Bestrooi met de roze peperkorrels en de bitterkoekkruimels.

Per portie: ca. 722 kcal
15 g eiwit | 30 g vet | 87 g koolhydraten

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren