Risotto met cheddar en balsamicotomaatjes
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de boter in een pan en bak er de lente-uitjes ca. 5 minuten in. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee tot de rijst glazig is. Blus af met de wijn en laat hem helemaal inkoken. Voeg portie gewijs de hete bouillon toe en wacht steeds met het toevoegen van de volgende portie tot de bouillon is opgenomen. Roer regelmatig door en herhaal tot de rijst zacht is, je hebt misschien niet alle bouillon nodig of juist wat extra.
Verhit voor de balsamicotomaatjes de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de cherrytomaten met zout, peper en een scheutje balsamico in tot ze zacht worden en openbarsten.
Roer de mosterd en de cheddar door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over diepe borden en maak af met de tomaatjes. Bedruppel met wat extra balsamico en garneer met het basilicum.