Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Risotto met rucola en pecorino

Risotto met rucola en pecorino

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Breng 1 l water met het bouillonblokje aan de kook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de rijst toe en bak hem tot hij glazig wordt. Blus af met zo veel hete bouillon dat de rijst net onderstaat. Kook de rijst in 18-19 minuten op laag vuur rustig gaar en voeg telkens als de hete bouillon is opgenomen een beetje nieuwe bouillon toe.

  2. Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Houd 2 handjes rucola apart en hak de overige rucola fijn. Rasp de pecorino. Neem de risotto als hij gaar is van het vuur en laat hem ca. 2 minuten afgedekt rusten. Roer de boter, de rucola en de helft van de pecorino door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto en bestrooi met de overige pecorino. Garneer met de overige rucola.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)