Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
rocky road

Rocky road: 4 verrukkelijke variaties

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Chocolade met marshmallows, M&M’s of nougat, dat klinkt toch heerlijk? Dat is ook precies hoe deze vier verschillende varianten van rocky road smaken. Om je vingers bij af te likken!

Lees verder onder de advertentie

Melk-puur met amandel en cranberry

Melk met nougat - pistache en kersen

Puur met stroopwafel en marshmallows

Wit met zoute pretzels en M&M’s

Chocolade met marshmallows, M&M’s of nougat, dat klinkt toch heerlijk? Dat is ook precies hoe deze vier verschillende varianten van rocky road smaken. Om je vingers bij af te likken!

Bereiding

  1. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Let op (met name bij de witte chocolade) dat het niet te heet wordt. Dan krijg je namelijk korrelige chocolade. Voor de variant melk-puur met amandel en cranberry smelt je de soorten apart met elk de helft van de boter.

  2. Bekleed rechthoekige bakvormen of plastic bakjes (ca. 15×10 cm) met een laagje vershoudfolie. Giet de gesmolten chocolade in de vorm en strooi er je topping naar keuze overheen. Sluit af met een deksel of vershoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast. Bewaar de rocky roads maximaal 3 weken in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)