Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Rode biet met gerookte makreel en rijst

Rode biet met gerookte makreel en rijst

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel de rode bieten en snijd ze in stukken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  2. Verhit de olie in een pan en bak de ui ca. 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bieten toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. Maak de makreel schoon en verwijder zorgvuldig alle graatjes. Pluk de vis in stukjes. Giet de rijst af en stoom hem even droog. Meng de makreel door de rijst en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de bietjes met de rijst.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!