Lees verder onder de advertentie
Rodekoolrolletjes
Eenvoudig
ca. 1 uur en 55 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 55 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de koolbladeren 4-5 minuten tot ze net zacht en flexibel zijn. Giet af en laat een beetje afkoelen.
Meng intussen de rijst met de ui, het gehakt, de kruidenmix, de knoflook, de rozemarijn, het ei en de tomatenpuree met je handen in een grote kom.
Leg de koolbladeren los van elkaar op je werkblad. Werk met 1 koolblad per keer. Snijd de stukjes harde kern eruit. Verdeel de vulling over het midden de koolbladeren. Rol of vouw het blad rond de vulling en leg de rolletjes op een bord – het maakt niet uit als je de vulling door scheurtjes ziet,omdat er nog saus overheen komt, maar probeer de rolletjes strak op te rollen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C).
Verhit voor de saus de olie in een grote pan op middellaag vuur en bak de ui en de wortel afgedekt 8-10 minuten terwijl je af en toe roert tot de groenten zacht maar niet verkleurd zijn. Roer de knoflook, de komijn en de tomatenpuree erdoor en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe, roer door en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5-10 minuten door koken tot de saus wat is ingedikt.
Lepel een laag saus in een braadslee of ovenbestendige pan waar de rolletjes strak in passen. Leg de rolletjes in een enkele laag in de braadslee en schep de rest van de saus eroverheen. Bak 35-40 minuten in de oven tot de rolletjes gaar zijn en de saus bubbelt.
Lees verder onder de advertentie