Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Roerbak met garnalen en waterkers

Roerbak met garnalen en waterkers

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de maizena met de sojasaus in een kleine kom tot een gladde pasta. Roer de rijstwijn, de bouillon, de witte peper en de sesamolie erdoorheen. Snijd het waterkersblad los van de stelen en houd apart.

  2. Verhit de olie in een hapjespan of wok op hoog vuur en bak er het witte deel van de lente­-ui 30 seconden in. Voeg de waterkersstelen, de gember, de knoflook en de rode peper toe en roerbak het geheel 1­2 minuten tot de aroma’s vrij komen. Voeg de garnalen en het waterkersblad toe en hussel alles kort door elkaar. Voeg de saus toe en roerbak nog 1­2 minuten tot de garnalen roze kleuren en de
    saus iets ingedikt is. Lekker met gekookte rijst.

Per portie: 235 kcal | 7 g koolhydraten | 14 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Danielle Wood Styling: Alex Breeze Foodstyling: Amy Kinnear, Sophie Denmead

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)