Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Roerbak met kipgehakt, shiitakes en zuurkool

Roerbak met kipgehakt, shiitakes en zuurkool

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst in water met een snuf zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit ½ el sesamolie in een wok op hoog vuur. Voeg de bimi met een snuf zout toe en roerbak in 3-4 minuten beetgaar en licht geblakerd. Schep de bimi op een bord en zet afgedekt apart.

  3. Verhit opnieuw ½ el sesamolie in de wok en roerbak er het gehakt in ca. 5 minuten rul in. Voeg de gember en de knoflook toe en roerbak ca. 2 minuten verder.

  4. Doe de zuurkool in een stuk keukenpapier of een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg de zuurkool samen met de shiitakes toe aan de wok en roerbak nog 3 minuten.

  5. Roer intussen de soja- en de chilisaus met de maizena en een scheutje koud water tot een gladde pasta. Voeg dit samen met de bimi toe aan de wok en verhit het geheel al omscheppend nog 1-2 minuten. Serveer met de rijst en garneer met de koriander.

Per portie: 501 kcal | 54 g koolhydraten | 41 g eiwit | 12 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Rosie Reynold

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)