
Rogan josh uit Kasjmir
Gemiddeld
ca. 1 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de zwarte en de groene kardemompeulen, de kruidnagels, het kaneelstokje, de laurier, het komijnzaad en de chilipepers in een specerijenmolen of vijzel en maal tot een fijn poeder. Houd apart.
Doe de knoflook, de gember en een scheut water in een keukenmachine en maal tot een puree. Verhit de olie in een grote steelpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, voeg het lamsvlees toe en bak in 8-10 minuten rondom goed bruin.
Voeg de knoflookpuree toe en zet het vuur middelhoog. Blijf roeren tot het mengsel wat is ingedikt. De puree is klaar als je heldere olie in de pan ziet, dit duurt 3-5 minuten.
Roer de yoghurt goed door en voeg de hel toe aan de pan. Zet het vuur middelhoog en roer 8-10 minuten snel door de pan, tot de yoghurt helemaal is opgenomen door het vlees. Herhaal al roerend met de rest van de yoghurt.
Zet als het mengsel kookt het vuur laag en roer af en toe door, tot het mengsel met ongeveer ⅓ is ingedikt. Voeg de apart gehouden specerijen, de gemalen koriander, zout en peper toe.
Laat een paar minuten al roerend koken, leg het deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 1 uur en 10 minuten garen, tot het vlees mals is. Roer af en toe door. Voeg een scheutje water toe als de saus droog wordt.
Voeg het gemalen venkelzaad, de garam masala, het amandelmeel en wat peper toe aan de pan. Proef en breng zo nodig op smaak. Laat nog ca. 1 minuut koken. Bestrooi met de koriander en serveer met naan.