Bereiding

1. Haal de kip ca. 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd intussen de aardappels in ca. 2 cm dikke plakken en kook ze ca. 12 minuten in water met wat zout. Giet af. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C).

2. Doe de rode ui in een braadslee, bestrooi met wat zout en peper en meng met 3 el olijfolie. Voeg de aardappels en de chorizo toe en schep alles door elkaar. Leg de kip erbovenop. Halveer de citroen en snijd de helft in partjes. Stop de citroenpartjes in de holte van de kip. Druppel 1 el olijfolie over de kip en bestrooi de kip met het paprikapoeder, zout en peper.

3. Rooster de kip in ca. 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Haal de kip uit de braadslee en laat op een schaal, onder aluminiumfolie, ca. 20 minuten rusten. Schep de aardappels en de chorizo om en zet de braadslee 10-15 minuten terug in de oven tot alles goudbruin en krokant is. Doe de mayonaise in een kommetje en pers er de resterende citroenhelft over uit. Voeg de knoflook toe, roer alles door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de kip met de aardappels, de chorizo en de knoflookmayonaise. Lekker met een groene salade.

Per portie: ca. 722 kcal
43 g eiwit | 51 g vet | 22 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Tony Hutchinson  Foodstyling: Lottie Covell