Bereiding

1. Schenk zoveel olijfolie in een grote pan dat de bodem van de pan is bedekt en zet op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 6 tot 8 minuten zacht en glazig. Roer de knoflook erdoor en bak in een paar minuten zacht.

2. Voeg de chilivlokken, de kaneel, het gerooktepaprikapoeder, het komijnpoeder, het cacaopoeder en flink wat zout en peper toe en roer goed. Meng nu de tomatenblokjes (zonder vocht) erdoor, zet het vuur laag en laat 30 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen, tot de tomaten zijn ingedikt tot een saus.

3. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper en roer de zwartoogbonen erdoor. Als de stoofschotel te dik is, verdun de saus dan met wat van het apart gehouden vocht van de tomatenblokjes. Verwarm de bonen 15 tot 20 minuten, zodat ze de smaak van de specerijen kunnen opnemen en serveer.

Bazaar

Uit het boek

Bazaar
€25,95