Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Rokerige stoofschotel van zwartoogbonen & tomaat

Rokerige stoofschotel van zwartoogbonen & tomaat

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Eenvoud is goud; dat is wat ik in gedachten had toen ik het recept voor deze stoofschotel bedacht, waarvan het geheel veel meer is dan de som der delen. Het levert een perfecte, troostrijke kom vol warmte op die welkom is als lunch of avondmaaltijd. Van de restjes maak je een heerlijk ontbijt: lekker op geroosterd brood en met daarbovenop een eitje. Een beetje kaas erop doet wonderen, maar ik vind het zo al lekker, misschien met een stuk knapperig brood erbij.

Bereiding

  1. 1. Schenk zoveel olijfolie in een grote pan dat de bodem van de pan is bedekt en zet op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 6 tot 8 minuten zacht en glazig. Roer de knoflook erdoor en bak in een paar minuten zacht.

  2. 2. Voeg de chilivlokken, de kaneel, het gerooktepaprikapoeder, het komijnpoeder, het cacaopoeder en flink wat zout en peper toe en roer goed. Meng nu de tomatenblokjes (zonder vocht) erdoor, zet het vuur laag en laat 30 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen, tot de tomaten zijn ingedikt tot een saus.

  3. 3. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper en roer de zwartoogbonen erdoor. Als de stoofschotel te dik is, verdun de saus dan met wat van het apart gehouden vocht van de tomatenblokjes. Verwarm de bonen 15 tot 20 minuten, zodat ze de smaak van de specerijen kunnen opnemen en serveer.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Bazaar

€ 27,50
Cover voor Bazaar