
Romainesla met ansjovis-citroentijmdressing
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept voor romainesla met ansjovis-citroentijmdressing?
Lees verder onder de advertentie
Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept voor romainesla met ansjovis-citroentijmdressing?
Bereiding
Verhit voor de dressing 1 el olijfolie in een pan en fruit er de knoflook op laag vuur ca. 2 minuten in. Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze rustig smelten. Druk ze met een vork uit elkaar en neem van het vuur. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op de grillstand.
Roer het citroensap, de citroentijm en de rest van de olijfolie door het ansjovismengsel tot een dressing. Voeg evt. naar smaak meer citroensap toe.
Pluk de bladeren van de romainesla los en was ze in koud water. Laat goed uitlekken en slinger bij voorkeur droog in een slacentrifuge. Was de tomaatjes, dep droog en leg ze, aan de tak, in een ovenschaaltje. Bedruip met wat olijfolie en zet ze onder de hete grill. Rooster de tomaatjes ca. 5 minuten tot de schil begint te blakeren en openbarst. Neem uit de oven en bestrooi met wat zout en peper.
Meng de slabladeren met de dressing en hussel goed door. Leg ze mooi neer op een grote schaal en leg er de geroosterde tomaatjes bovenop. Maak af met wat dun geschaafde brokkelkaas.