Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Romig maisstoofpotje met bier

Romig maisstoofpotje met bier

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een ruime pan en stoof er de prei en de winterpeen ca. 10 minuten op laag vuur in. Pureer de helft van de maiskorrels met de slagroom in een blender fijn.

  2. Voeg de venkelzaadjes, 1 el bloem en de overige maiskorrels toe aan de pan en fruit nog 2 minuten op wat hoger vuur. Blus af met het bier en de maispuree. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng het geheel aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot alle groenten lekker zacht zijn. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Maak af met wat geraspte cheddar en gebakken uitjes.

Per portie: 555 kcal | 26 g koolhydraten | 14 g eiwit | 42 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)