Romige kropsla met biefstuk
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hete lucht: 150°C / gas: stand 2). Was de krieltjes en kook ze met schil in ca. 15 minuten beetgaar in water met wat zout. Breng de biefstukken op smaak met zout en peper. Verhit 2 el boter in een pan en bak er de biefstukken ca. 2 minuten aan beide zijden in. Leg de biefstukken op een schaal en zet ze ca. 10 minuten in de oven.
Snijd de sla in parten en was hem in ruim koud water. Laat de sla goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de ui ca. 1 minuut in. Voeg de slagroom en de sla toe en stoof de sla ca. 4 minuten op middelhoog vuur.
Neem het vlees uit de oven en laat het rusten. Breng de sla op smaak met zout en peper. Giet de krieltjes af en stoom ze kort droog. Snijd het vlees in plakken. Serveer de krieltjes met de gestoofde sla en de biefstuk.