Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Romige polenta met gebakken worst, knolselderij en salie

Romige polenta met gebakken worst, knolselderij en salie

In samenwerking met Fundo
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan met dikke bodem en fruit er de knoflook op laag vuur 3-4 minuten in. Laat de knoflook niet bruin worden. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg al roerend met een garde rustig de polenta toe aan de bouillon. Laat 5 minuten al roerend koken. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Kook de polenta in 30-35 minuten op laag vuur gaar en roer om de paar minuten door.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak er de salieblaadjes in ca. 2 minuten krokant in. Schep uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken. Voeg 1 el boter toe aan de pan en bak de worst in ca. 10 minuten rondom goudbruin en bijna gaar. Voeg de knolselderij toe en bak ca. 5 minuten verder tot de selderij zachter is geworden en de worst gaar is. Voeg de hazelnoten toe en bak nog 2 minuten.

  3. Neem de polenta van het vuur en roer er de parmezaan en 2 el boter doorheen. Breng op smaak= met zout en peper. Laat nog ca. 4 minuten afgedekt staan. Verdeel de polenta over diepe borden en leg op ieder bord een worst. Schep er de knolselderij met het braadvet en de hazelnoten overheen. Bestrooi met de krokante salie.

Per portie: 869 kcal | 48 g koolhydraten | 44 g eiwit | 55 g vet

© Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)