Romige puree met geroosterde worteltjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout.
Schrap de worteltjes, was ze en dep ze droog. Meng de worteltjes met de olijfolie, het kummelzaad en het korianderzaad en breng op smaak met zout en peper. Leg de worteltjes op een bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven.
Bak de spekjes knapperig in een droge koekenpan. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en meng de slagroom, de spekjes en de boter erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de worteltjes.