Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Romige puree met geroosterde worteltjes

Romige puree met geroosterde worteltjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout.

  2. Schrap de worteltjes, was ze en dep ze droog. Meng de worteltjes met de olijfolie, het kummelzaad en het korianderzaad en breng op smaak met zout en peper. Leg de worteltjes op een bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven.

  3. Bak de spekjes knapperig in een droge koekenpan. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en meng de slagroom, de spekjes en de boter erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de worteltjes.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!