Romige spinazie-omelet
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op de grillstand. Meng de cherrytomaten in een kleine ovenschaal met 1 tl olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de cherrytomaten ca. 5 minuten onder de grill tot ze licht geblakerd zijn, beginnen te barsten en iets zachter zijn geworden. Leg ze op een bord en houd warm.
Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Smelt er de roomkaas in en roer de spinazie, de melk en de parmezaan erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper, chilivlokken en nootmuskaat. Schenk het mengsel in een kom en houd warm.
Veeg de pan schoon en verhit er 1 tl olijfolie op middelhoog vuur in. Roer wat zout en peper door de eieren en schenk ze in de hete pan. Laat 30 seconden stollen. Duw de randen met een rubberen spatel naar het midden en laat het vloeibare ei de ontstane lege ruimte vullen. Herhaal dit een paar keer tot het ei bijna helemaal is gestold. Het oppervlak mag nog steeds een beetje zacht zijn.
Verdeel de romige spinazie over één helft van de omelet. Vouw de andere helft eroverheen en laat de gevulde omelet op een bord glijden. Serveer met de geroosterde cherrytomaten.