Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Romige tomaten-basilicumovenschotel

Romige tomaten-basilicumovenschotel

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze ovenschotel mag absoluut niet overgeslagen worden. Hoe makkelijk hij ook is, dankzij de kaas-tomaat-basilicum combinatie is deze ovenschotel het perfecte comfort food.

Bereiding

  1. Verhit de boter in een koekenpan op laag vuur en bak er de knoflook en de ui in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en kook nog ca. 20 minuten verder tot een dikke saus. Roer het basilicum erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  3. Roer de kookroom, de parmezaan, de pasta en de mozzarella door de tomatensaus. Verdeel het geheel over een ovenschaal (ca. 20×30 cm) en bak ca. 10 minuten in de oven tot de saus begint te bubbelen. Serveer met een groene salade.

Per portie: 721 kcal | 57 g koolhydraten | 27 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (9 stemmen)

Makkelijk wachten

Het allerfijnste aan ovenschotel recepten is natuurlijk dat ze super makkelijk te maken zijn. Je haalt de benodigde ingrediënten, hoeft daarvan vaak maar de helft te snijden en stopt alles in de oven. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is wachten! Ideaal toch? In de tussentijd kun je lekker je eigen ding doen, de tafel dekken en zet je, nadat de wekker is afgegaan, de ovenschaal op tafel. Aanvallen maar!

Heb je naderhand nog een restje over? Geen probleem. Vaak kun je deze gewoon weer opnieuw opwarmen in de oven. Doe dit wel op een lagere temperatuur om verbranding of overgaring te voorkomen. Zo kun je nog een keer genieten van je heerlijke ovenschotel.