Bereiding
Niets zo makkelijk als een ovenschotel. Wij maken ‘m maar wat graag met romige tomaten en basilicum.
- Verhit de boter in een koekenpan op laag vuur en bak er de knoflook en de ui in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en kook nog ca. 20 minuten verder tot een dikke saus. Roer het basilicum erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Roer de kookroom, de parmezaan, de pasta en de mozzarella door de tomatensaus. Verdeel het geheel over een ovenschaal (ca. 20×30 cm) en bak ca. 10 minuten in de oven tot de saus begint te bubbelen. Serveer met een groene salade.
Per portie: ca. 721 kcal
27 g eiwit | 41 g vet | 57 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson