Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Roquefortsoufflé

Roquefortsoufflé

  • Uitdagend

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt 2 el boter in een pan en voeg de bloem toe. Verhit het mengsel op middelhoog vuur tot het glanst en loslaat van de pan. Neem van het vuur en voeg al roerend geleidelijk de melk toe. Breng al roerend aan de kook en laat ca. ½ minuut goed doorkoken. Neem van het vuur. Verbrokkel 100 g roquefort en rasp de parmezaan. Roer de roquefort en de parmezaan door de warme crème. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Vet de souffléschaaltjes in met boter en bestrooi de binnenkant met het paneermeel. Tik het overtollige paneermeel uit de bakjes.

  3. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Roer 1⁄3 van het eiwitschuim met een garde door de kaascrème. Spatel er vervolgens voorzichtig het overige eiwitschuim doorheen. Verdeel het beslag over de souffléschaaltjes. Strijk de bovenkant van het beslag glad met een paletmes. Ga met de punt van een mesje langs de rand van de schaaltjes om het beslag los te maken van de rand.

  4. Verdeel 100 g roquefort in 4 stukken en leg op iedere soufflé 1 stuk. Zet de soufflés voorzichtig in de oven en bak ze 10-12 minuten. Houd de ovenklep gesloten. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en serveer direct.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, Subba

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)