Roquefortvinaigrette
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de sjalot en snijd hem in ringen. Verhit 1 el olijfolie in een pannetje en fruit er de sjalot ca. 1 minuut in. Neem de pan van het vuur en blus af met de rodewijnazijn. Roer er de mosterd en de poedersuiker doorheen. Klop 50 ml olijfolie erdoorheen. Verbrokkel de roquefort zeer fijn en roer hem door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem grof. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en wrijf de asperges in met ½ el olijfolie. Gril de asperges ca. 3 minuten rondom in de grillpan.
Bestrooi de asperges met zout en peper. Leg de asperges op een schaal en schep er de roquefortdressing overheen. Maak af met de peterselie.