Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Roquefortvinaigrette

Roquefortvinaigrette

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem in ringen. Verhit 1 el olijfolie in een pannetje en fruit er de sjalot ca. 1 minuut in. Neem de pan van het vuur en blus af met de rodewijnazijn. Roer er de mosterd en de poedersuiker doorheen. Klop 50 ml olijfolie erdoorheen. Verbrokkel de roquefort zeer fijn en roer hem door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit een grillpan. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem grof. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en wrijf de asperges in met ½ el olijfolie. Gril de asperges ca. 3 minuten rondom in de grillpan.

  3. Bestrooi de asperges met zout en peper. Leg de asperges op een schaal en schep er de roquefortdressing overheen. Maak af met de peterselie.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)