Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Rosbief van hert met specerijenkorst en knolselderijremoulade

Rosbief van hert met specerijenkorst en knolselderijremoulade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de remoulade

Bereiding

  1. Verhit een droge koekenpan op laag vuur en rooster er de peperkorrels, het venkelzaad, het korianderzaad, de pimentkorrels en het komijnzaad ca. 2 minuten in tot ze beginnen te geuren. Maal de specerijen in een vijzel fijn tot poeder. Verdeel het mengsel over een plat bord.

  2. Besprenkel het vlees rondom met olijfolie en bestrooi met zout. Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en bak er het vlees 6-8 minuten in, afhankelijk van de dikte. Draai het vlees iedere minuut om zodat het gelijkmatig gaart. Haal het vlees uit de pan en laat op een bord ca. 15 minuten rusten.

  3. Wentel het vlees in het specerijenmengsel en zorg dat het rondom goed bedekt is. Wikkel het vlees in een stuk bakpapier en draai de uiteinden dicht. Leg het vlees minimaal 1 uur tot een hele nacht in de koelkast.

  4. Verhit, vlak voor het serveren, de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met zout. Schep het brood goed met je handen om. Rooster 15-20 minuten in de oven tot het brood mooi krokant en goudbruin is.

  5. Meng voor de remoulade de knolselderij met de mayonaise, de mosterd, de appelazijn en wat zout en peper.

  6. Haal het vlees uit de koelkast en snijd het in dunne plakken. Verdeel de waterkers over een grote serveerschaal en schep er de remoulade in lepels op. Verdeel de croutons en de plakken hertenvlees eroverheen. Maak af met de balsamico-uitjes.

Per portie: 387 kcal | 15 g koolhydraten | 19 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Helen Cathcart Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)