Bereiding

Koken met koffie: als je nog niet hebt geëxperimenteerd met deze trend in de keuken wordt het de hoogste tijd. Neem nu deze roze cocktail met een van de nieuwe limited edition ristretto’s van Nespresso; Tribute to Milano. Vorige week introduceerde het koffiemerk deze ode aan Milaan, naast een Tribute to Palermo. Allebei krachtige en intense ristretto’s, ideaal om te verwerken in een bereiding zoals deze verleidelijke nazomercocktail. Aan de slag!

  1. Schenk de perziksiroop in het glas.
  2. Bereid een espresso (40 ml). Schenk de espresso in een shaker met de 3 ijsblokjes en schud zodat de koffie afkoelt.
  3. Schenk de koffie over de perziksiroop. Schep de helft van het koffieschuim over de koffie en serveer.

Tribute to Milano en Tribute to Palermo zijn zoals gezegd limited editions; wees er dus snel bij. Sinds 31 augustus zijn de capsules voor 4,50 euro per tien stuks verkrijgbaar in Nespresso Boutiques, zolang de voorraad strekt. Je kunt de capsules ook online bestellen, of via de Nespresso app.