Rumbanaan
Eenvoudig4 personen15 minuten bereiden
Een bananasplit voor volwassenen. Met de lekkere, sterke smaak van de rum, in combinatie met de zoetigheid van de bananen, een krokantje van de noten en bitterheid van de chocolade. Het kan niet beter!
Ingrediënten
- 4 bananen
- 8 tl goede bruine rum
- 8 el boter (in blokjes)
- 16 amandelen (grof gehakt)
- 100 ml slagroom
- 50 g pure chocolade (gehakt)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Snijd de bananen aan de binnenkant van de kromming in de lengte in – let op dat je mes niet door de achterkant van de banaan snijdt. Vul de snede met de rum, bruine suiker, boter en amandelen. Bak de bananen met de snede omhoog, eerst 10 minuten op 160 graden Celsius in de airfryer en vervolgens 5 minuten op 200 graden Celsius.
- Klop de slagroom lobbig. Garneer de bananen met slagroom en chocolade.

Uit het boek:
Airfryer kookboek