Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
rumbanaan

Rumbanaan

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Een bananasplit voor volwassenen. Met de lekkere, sterke smaak van de rum, in combinatie met de zoetigheid van de bananen, een krokantje van de noten en bitterheid van de chocolade. Het kan niet beter!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een bananasplit voor volwassenen. Met de lekkere, sterke smaak van de rum, in combinatie met de zoetigheid van de bananen, een krokantje van de noten en bitterheid van de chocolade. Het kan niet beter!

Bereiding

  1. Snijd de bananen aan de binnenkant van de kromming in de lengte in – let op dat je mes niet door de achterkant van de banaan snijdt. Vul de snede met de rum, bruine suiker, boter en amandelen. Bak de bananen met de snede omhoog, eerst 10 minuten op 160 graden Celsius in de airfryer en vervolgens 5 minuten op 200 graden Celsius.

  2. Klop de slagroom lobbig. Garneer de bananen met slagroom en chocolade.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (6 stemmen)
Uit het boek

Airfryer kookboek

€ 19,95
airfryer kookboek
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!