Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Rundvlees gesmoord in sojasaus

Rundvlees gesmoord in sojasaus

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Billy Law: "Dit gerecht van in sojasaus gesmoord rundvlees, dat zoet, zout en naar knoflook smaakt, heeft een vleugje vurigheid door de groene chilipepers. Het is een van de meest geliefde banchan (Koreaanse bijgerechten) om in een lunchtrommel te doen. Soms leg ik hardgekookte eieren in de jang jorim zodat ze de smaak opnemen – dit zijn de beste tussendoortjes."

Bereiding

  1. Snijd het rundvlees tegen de draad in blokken van 5 tot 6 cm. Leg het vlees in een grote pan en giet er water bij tot het vlees net onder staat. Breng het water aan de kook op hoog vuur. Schep eventuele onregelmatigheden die naar boven komen drijven af met een schuimspaan. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook het vlees 1 uur. Test het vlees door er met een vork in te prikken. De vork moet met een klein beetje weerstand door het vlees gaan.

  2. Voeg de overige ingrediënten, behalve de chilipepers, toe. Breng de saus op hoog vuur aan de kook en draai het vuur daarna laag. Haal de deksel van de pan en laat de saus 30 minuten pruttelen.

  3. Snijd ondertussen de chilipepers in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Voeg de chilipepers toe aan de saus en kook ze 15 minuten zachtjes mee, of tot het rundvlees gaar is. Op dit punt zou een vork makkelijk in het vlees moeten kunnen worden gestoken en zou de vloeistof moeten zijn ingekookt tot een derde van het oorspronkelijke volume.

  4. Haal de pan van het vuur, en scheur met twee vorken het vlees tot kleinere stukjes, zodat ze de saus kunnen opnemen. Laat het rundvlees afkoelen tot kamertemperatuur, schep het vervolgens in een luchtdicht af te sluiten plastic bak en bewaar het maximaal 1 week in de koelkast. Serveer het gesmoorde vlees koud of opgewarmd. De jang jorim is lekker met eenvoudige gestoomde rijst.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Klein Korea

€ 22,50
cover Klein Korea