Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Sajoer

Sajoer

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Deze boontjes zijn een heerlijk bijgerecht voor je Aziatisch diner. Serveer bijvoorbeeld naast een lekkere vis of met tofu.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze boontjes zijn een heerlijk bijgerecht voor je Aziatisch diner. Serveer bijvoorbeeld naast een lekkere vis of met tofu.

Bereiding

  1. 1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze eventueel. Maak de Chinese kool schoon en snijd hem in repen. Was de puntpaprika, halveer hem in de lengte en snijd hem in reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en rasp hem fijn. Los het bouillonblokje op in ca. 300 ml kokend water.

  2. 2. Verhit de olie en bak er de ui, de knoflook en de sambal 3-4 minuten in. Voeg de gember toe en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de sperziebonen, de paprika en de bouillon toe en breng op laag vuur aan de kook. Kook de bonen in 3-4 minuten gaar. Voeg de kool toe en kook nog ca. 1 minuut.

Per portie: 142 kcal | 8 g koolhydraten | 4 g eiwit | 9 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)