Bereiding

Oorspronkelijk is sajoer een vochtig, haast soepachtig gerecht dat met veel verschillende groenten wordt gemaakt. Zo ook bij dit recept met zomergroenten.

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal in een vijzel of keukenmachine de ui, de knoflook, de gember, het komijnpoeder, het korianderpoeder, de kemirienoten en de trassi tot een boemboe (fijngewreven kruidenmengsel).
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze kleiner. Maak de courgette schoon en snijd hem in stukjes. Snijd de stengel citroengras een aantal keer in.
  3. Verhit de olie. Fruit hierin de boemboe. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe. Voeg het citroengras en de salamblaadjes toe. Kook ca. 4 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de pompoen en de sperziebonen toe aan de bouillon en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg de prei en de courgette toe en kook nog ca. 4 minuten op laag vuur. Serveer de sajoer met kroepoek, sambal en eventueel rijst.

Per portie: ca. 750 kcal
13 g eiwit | 38 g vet | 87 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp