Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sajoer met nazomergroenten

Sajoer met nazomergroenten

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal in een vijzel of keukenmachine de ui, de knoflook, de gember, het komijnpoeder, het korianderpoeder, de kemirienoten en de trassi tot een boemboe (fijngewreven kruidenmengsel).

  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze kleiner. Maak de courgette schoon en snijd hem in stukjes. Snijd de stengel citroengras een aantal keer in.

  3. Verhit de olie. Fruit hierin de boemboe. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe. Voeg het citroengras en de salamblaadjes toe. Kook ca. 4 minuten op laag vuur.

  4. Voeg de pompoen en de sperziebonen toe aan de bouillon en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg de prei en de courgette toe en kook nog ca. 4 minuten op laag vuur. Serveer de sajoer met kroepoek, sambal en eventueel rijst.

Per portie: 750 kcal | 87 g koolhydraten | 13 g eiwit | 38 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)