Lees verder onder de advertentie
Salade Liège (Luikse salade)
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Was de krieltjes en kook ze afgedekt in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Maak de sperziebonen schoon en kook ze ca. 3 minuten in water met wat zout. Koel de sperziebonen af in ijswater. Giet de krieltjes af en laat ze even droogstomen.
Pel de ui en snijd hem in ringen. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de spekblokjes en de uienringen ca. 3 minuten in. Halveer de krieltjes en voeg ze toe aan het spek en de ui. Bak de krieltjes ca. 5 minuten mee.
Snijd de onderkant van de little gem en was de blaadjes in ruim koud water. Laat de sla goed uitlekken. Neem de pan met aardappeltjes en spek van het vuur en roer er de olijfolie en de azijn doorheen. Voeg de sperziebonen toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de slablaadjes over borden en schep er het aardappelbonenmengsel overheen.
Lees verder onder de advertentie