Salade met bonen en mozzarella
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
40 minuten wachttijd40 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Week de bonen ca. 12 uur in een ruime hoeveelheid koud water. Giet de bonen af en doe ze met schoon water en zout in een pan. Kook de bonen in ca. 40 minuten op matig vuur beetgaar. Giet de bonen af en laat ze afkoelen.
Blancheer de asperges beetgaar in kokend water en koel ze af in ijswater. Laat de asperges goed uitlekken en snijd ze dun.
Pel en snipper de sjalot. Meng de honing met de balsamico en de sjalot. Klop er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Was de rucola en laat goed uitlekken. Meng de bonen, de asperges en de rucola met de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de bonensalade over diepe bordjes. Breek de mozzarellabollen (niet snijden) in 4 stukken en leg op ieder bord een stuk. Bestrooi met wat zout en peper.