Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Salade met brie, cranberry’s en gesuikerde noten

Salade met brie, cranberry’s en gesuikerde noten

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

Voor de gesuikerde pecannoten

Bereiding

  1. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit voor de gesuikerde pecannoten een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de suiker en 1 el water toe en breng aan de kook. Kook al roerende tot er een amberkleurige karamel ontstaat. Voeg de noten, de tijm, zout en peper toe en schep de noten door de karamel zodat ze rondom bedekt zijn en plakkerig worden. Laat de noten afkoelen op een stuk bakpapier.

  3. Doe de sla in een grote kom en hussel met je handen de cranberry’s en de helft van de dressing erdoorheen. Verdeel de salade over 4 bordjes en leg er de plakjes brie bovenop. Hak de noten grof en strooi ze over de salade. Lepel de rest van de dressing eroverheen en bestrooi met wat extra peper.

Per portie: 545 kcal | 28 g koolhydraten | 12 g eiwit | 42 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)