Salade met brie, cranberry’s en gesuikerde noten
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Verhit voor de gesuikerde pecannoten een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de suiker en 1 el water toe en breng aan de kook. Kook al roerende tot er een amberkleurige karamel ontstaat. Voeg de noten, de tijm, zout en peper toe en schep de noten door de karamel zodat ze rondom bedekt zijn en plakkerig worden. Laat de noten afkoelen op een stuk bakpapier.
Doe de sla in een grote kom en hussel met je handen de cranberry’s en de helft van de dressing erdoorheen. Verdeel de salade over 4 bordjes en leg er de plakjes brie bovenop. Hak de noten grof en strooi ze over de salade. Lepel de rest van de dressing eroverheen en bestrooi met wat extra peper.