Salade met gebakken ei (yum khai dao)
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Mix voor de dressing de suiker, het water, de vissaus en het limoensap in een vijzel tot de suiker volledig opgelost is. Roer de knoflook en pepertjes erdoor en zet even aan de kant. De dressing moet pikant, zoet en scherp zijn.
Breek de eieren voorzichtig, zonder de dooiers stuk te maken, in aparte kommetjes. Giet een laagje van 2 centimeter olie in een ondiepe pan en verhit hem op hoog vuur. Giet wanneer de olie begint te roken een van de eieren in de pan. Het zal flink spetteren, sissen en pruttelen, dus wees voorzichtig. Na een tijdje begint het eiwit op te blazen, ontstaan grote, transparante luchtbellen en worden de onderkant en de rand bruin en krokant. Bak het ei circa 1 minuut, keer het om, bak de andere kant een paar seconden en schep het op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Herhaal dit met het andere ei.
Snijd de gebakken eieren in hapklare, vierkante stukjes, zonder de vloeibare dooiers stuk te maken en schep ze op een serveerbord. Meng de gesneden ui, tomaat, bleekselderij en koriander in een grote kom met de dressing. Strooi de salade over de stukjes ei en dien op.