
Salade met gemarineerde kip, cranberry’s en cashewnoten
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de marinade met de kip in een kom, dek de kom af en laat de kip minimaal 30 minuten of 1 nacht (hoe langer hoe beter) marineren in de koelkast.
Haal de gemarineerde kip 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Meng de kip met een flinke snuf zout en peper. Verhit een zware koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een scheutje olie in de hete pan en bak er de kip in ca. 10 minuten goudbruin en gaar in. Neem de kip uit de pan en snijd in reepjes.
Meng de kip, de komkommer, het komijn- en korianderzaad, chilivlokken naar smaak, de cranberry’s, de lente-ui, de cashewnoten en de koriander door elkaar in een grote kom. Klop de azijn met de honing en de olie door elkaar en meng de salade met de dressing. Breng de salade op smaak met zout en peper en serveer op een grote, platte schaal.