Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Salade met geroosterde courgette en kikkererwten

Salade met geroosterde courgette en kikkererwten

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe de bulgur in een kom en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met een bord en laat de bulgur ca. 15 minuten wellen. Giet de bulgur goed af.

  2. Meng de courgette met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven tot de courgette zacht en goudbruin is.

  3. Meng het citroensap, de knoflook, de overige olijfolie en de rozenharissa in een grote kom. Voeg de courgette, het bakvocht van de courgette, de bulgur en de kikkererwten toe en meng het geheel goed. Garneer de salade met de verse peterselie.

Per portie: 377 kcal | 36 g koolhydraten | 14 g eiwit | 17 g vet

winner.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)