Bereiding

Niets zo lekker als een salade in het voorjaar. Deze vegetarische variant met geroosterde courgette en kikkererwten is wat ons betreft een echte winner.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe de bulgur in een kom en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met een bord en laat de bulgur ca. 15 minuten wellen. Giet de bulgur goed af.
  2. Meng de courgette met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven tot de courgette zacht en goudbruin is.
  3. Meng het citroensap, de knoflook, de overige olijfolie en de rozenharissa in een grote kom. Voeg de courgette, het bakvocht van de courgette, de bulgur en de kikkererwten toe en meng het geheel goed. Garneer de salade met de verse peterselie.

Per portie: ca. 377 kcal
14 g eiwit | 17 g vet | 36 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson