Salade met geroosterde misobloemkool, avocado en linzen
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de ui met de azijn en een snufje zout in een kom en laat trekken.
Roer de miso met 2 el olijfolie, ½ tl honing en de knoflook in een grote kom door elkaar. Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng ze met wat zout en peper erdoorheen. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 minuten in de oven tot hij zacht is en goudbruine randjes heeft. Schep halverwege om. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Klop ½ tl honing met het citroensap in een kleine kom. Klop 2 el olie erdoorheen zodat er een gebonden vinaigrette ontstaat. Meng de geroosterde bloemkool met de avocado, de linzen en de radijsjes in een grote kom. Voeg de vinaigrette en de koriander toe en hussel alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de ingemaakte rode ui.