Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
jersey koe salade met jersey kaas

Salade met Jersey kaas, yoghurt-honingdressing en bieslookbloemen

In samenwerking met Jersey kaas.
  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kroppen sla in de lengte in vieren en snijd de onderkant af zodat de kroppen in langwerpige bladen uiteenvallen. Was de sla in ruim koud water en laat goed uitlekken. Droog de sla voorzichtig in een slacentrifuge.

  2. Snijd het witbrood in grove blokjes en bak ze in de boter goudbruin en krokant. Meng in een kom de yoghurt met de honing, de mosterd en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook in zeer fijne ringetjes en meng ze door de dressing.

  3. Leg de gedroogde slabladeren allemaal in dezelfde richting op een schaal. Bedruip royaal met de dressing. Pluk de bieslookbloemen uit elkaar en verdeel de blaadjes over de salade. Schaaf er royaal de Jersey kaas  overheen. Voeg eventueel wat uitgebakken spekjes toe.

Per portie: 364 kcal | 25 g koolhydraten | 18 g eiwit | 20 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)