Salade met Jersey kaas, yoghurt-honingdressing en bieslookbloemen
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
Snijd de kroppen sla in de lengte in vieren en snijd de onderkant af zodat de kroppen in langwerpige bladen uiteenvallen. Was de sla in ruim koud water en laat goed uitlekken. Droog de sla voorzichtig in een slacentrifuge.
Snijd het witbrood in grove blokjes en bak ze in de boter goudbruin en krokant. Meng in een kom de yoghurt met de honing, de mosterd en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook in zeer fijne ringetjes en meng ze door de dressing.
Leg de gedroogde slabladeren allemaal in dezelfde richting op een schaal. Bedruip royaal met de dressing. Pluk de bieslookbloemen uit elkaar en verdeel de blaadjes over de salade. Schaaf er royaal de Jersey kaas overheen. Voeg eventueel wat uitgebakken spekjes toe.