Bereiding

*De sla van De Olmenhorst komt van buiten en moet dus goed gewassen worden. Het mooie van de sla is dat hij buiten gegroeid is, en daarom veel sterker van

  1. Verwarm de oven voor op 80°C. Pel 4 teentjes knoflook en pers ze. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de mosterd met de honing, de tijm, de rozemarijn en de knoflook. Leg de lamsbout op een ovenplaat en masseer de marinade goed in het vlees.
  2. Bak de lamsbout 40 min. in de oven. Zo gaan de poriën van het vlees open staan en trekken de smaken er goed in. Bak de lamsbout daarna nog eens ca. 10 min. op 140°C tot hij mooi rosé is. De precieze oventijd is afhankelijk van het gewicht en de grootte van de lamsbout, reken ca. 10 min. per kg vlees. Koel het vlees zodra het gaar is terug in de koelkast. Serveer het vlees straks lauwwarm.
  3. Was de sla goed en laat hem uitlekken.* Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Pel en snipper een teentje knoflook. Prak de avocado fijn met de sjalot, de knoflook en de soja.
  4. Doe de bramen, de balsamico en de suiker in een maatbeker en mix het geheel met de staafmixer glad. Druppel er de olijfolie bij tot het een mooie, gladde emulsie is.
  5. Leg de steker op een bord en doe daar ¼ van de geprakte avocado in. Leg er wat sla op en een klein drupje dressing, zout en peper. Snijd de lamsbout vervolgens in mooie, dunne plakjes en leg hem op de sla. Verwijder voorzichtig de steker. Maak af met wat stipjes dressing op het bord en garneer eventueel met eetbare bloemen.

Fotografie: foodies