Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Salade met lamsbout, avocado en bramendressing

Salade met lamsbout, avocado en bramendressing

  • 00 minuten bereidingstijd00 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 80°C. Pel 4 teentjes knoflook en pers ze. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de mosterd met de honing, de tijm, de rozemarijn en de knoflook. Leg de lamsbout op een ovenplaat en masseer de marinade goed in het vlees.

  2. Bak de lamsbout 40 min. in de oven. Zo gaan de poriën van het vlees open staan en trekken de smaken er goed in. Bak de lamsbout daarna nog eens ca. 10 min. op 140°C tot hij mooi rosé is. De precieze oventijd is afhankelijk van het gewicht en de grootte van de lamsbout, reken ca. 10 min. per kg vlees. Koel het vlees zodra het gaar is terug in de koelkast. Serveer het vlees straks lauwwarm.

  3. Was de sla goed en laat hem uitlekken.* Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Pel en snipper een teentje knoflook. Prak de avocado fijn met de sjalot, de knoflook en de soja.

  4. Doe de bramen, de balsamico en de suiker in een maatbeker en mix het geheel met de staafmixer glad. Druppel er de olijfolie bij tot het een mooie, gladde emulsie is.

  5. Leg de steker op een bord en doe daar ¼ van de geprakte avocado in. Leg er wat sla op en een klein drupje dressing, zout en peper. Snijd de lamsbout vervolgens in mooie, dunne plakjes en leg hem op de sla. Verwijder voorzichtig de steker. Maak af met wat stipjes dressing op het bord en garneer eventueel met eetbare bloemen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)