Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Salade met lamsvlees, feta en munt

Salade met lamsvlees, feta en munt

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1.  Bestrooi het vlees met zout en peper. Wrijf het in met 1 el olijfolie. Gril het vlees boven hoog vuur in ca. 5 minuten rosé. Wikkel het in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.

  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Breek de feta in stukken en breng op smaak met zout, peper en 1 el olijfolie. Was de munt en schud hem droog. Hak de helft van de munt fijn. Was de sla.

  3. Klop de azijn met 4 el olijfolie tot een vinaigrette. Voeg de fijngehakte munt toe. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper en  meng met de sla. Voeg de feta, de komkommer en de resterende blaadjes munt toe. Snijd het vlees in mooie dunne plakjes, serveer ze met de salade.

Per portie: 467 kcal | 14 g koolhydraten | 23 g eiwit | 42 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)