Salade met mango, haricots verts en honing-passievruchtdressing
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng een grote pan gezouten water op hoog vuur aan de kook en kook de haricots verts ca. 2 minuten, tot ze net beetgaar zijn. Giet af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen en de heldergroene kleur te behouden. Dep droog met keukenpapier en houd apart.
Snijd de passievruchten doormidden, lepel het vruchtvlees in een kleine pan en breng op laag vuur een beetje aan de kook. Kook ca. 5 minuten, tot de pulp dik genoeg is om aan de achterkant van een lepel te blijven hangen. Neem de pan van het vuur en druk de pulp door een zeef in een kleine kom. Gooi de zaadjes weg.
Klop 1 el honing door de passievruchtpuree, gevolgd door de olie, de gember, de chilipeper en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper en proef – je moet misschien iets meer honing of limoensap toevoegen. De dressing moet uiteindelijk een goede balans tussen zoet, wrang en zuur hebben.
Snijd de mango’s aan beide zijden van de pit in per mango twee ‘wangen’. Gebruik een eetlepel op het vruchtvlees uit de schil te scheppen en snijd het in stukken van ca. 3 cm. Schraap overig vruchtvlees van de pitten en hak het grof.
Doe de mango in een ondiepe serveerschaal, besprenkel met 3 el van de dressing en lepel de haricots verts eroverheen. Roer de koriander door de rest van de dressing en schenk hem over de haricots verts. Bestrooi met de munt en serveer.