
Salade niçoise met gegrilde tonijn
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Laat de tonijn ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen. Smeer tonijnmoten in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Strooi het sesamzaad erover en druk dit iets aan. Grill de tonijn aan weerszijden goudbruin. Doe dit kort, zodat de binnenkant roze blijft. Snijd de gegrilde tonijn in dunne plakjes.
Was de sperziebonen en verwijder de puntjes. Kook ze in 6 minuten beetgaar. Kook de eieren in 6 minuten gaar. De dooier is dan nog een beetje zacht. Liever een hardgekookt ei? Houd dan 8 minuten aan. Spoel de eieren af onder de koude kraan. Pel ze en halveer ze.
Verdeel de gemengde sla over 4 borden. Leg hier de sperziebonen op. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de rode in halve ringen. Verdeel deze, samen met de olijven, de ansjovis en de eitjes over de salade. Verdeel de plakjes gegrilde tonijn over de salade.
Meng voor de dressing de witte wijnazijn met de olijfolie. Hak de knoflook en de peterselie fijn en voeg dit bij de dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Verdeel de dressing over de salade.
Uit Paulines Keuken
€ 12,99