Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Salade niçoise met tuinbonen en artisjok

Salade niçoise met tuinbonen en artisjok

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de steel van de artisjokken tot ½ cm onder de bloem af. Snijd met een scherp mesje de bladeren en het ‘hooi’ van de artisjok af. Doe de geschilde artisjok direct in een pan met 1 l water, 2 el olijfolie, het sap van 1 citroen en wat zout. Breng op laag vuur aan de kook en stoof de artisjokken in ca. 20-30 minuten beetgaar.

  2. Dop de tuinbonen en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de tuinbonen af en koel ze af in ijswater. Laat de tuinbonen goed uitlekken en dop ze dubbel. Breng de eieren met koud water aan de kook en kook ca. 5 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Schep de artisjokken uit het kookvocht en laat ze afkoelen.

  3. Pel en snipper de sjalot. Wrijf in een vijzel 4 ansjovisfilets, de sjalot, het sap van ½ citroen en de mosterd fijn. Doe het mengsel in een kom en klop er 5 el olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bladeren van de romainesla los, was ze en laat goed uitlekken.

  4. Pel de eieren en snijd ze in parten. Verdeel de sla, de tuinbonen, de artisjok, de olijven, de overige ansjovisfilets, de tonijn en de eieren over borden. Bedruppel rijkelijk met de dressing.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)