Salade met peultjes en munt
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak de peultjes schoon en blancheer ze ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Koel de peultjes af in koud water. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Schil met een dunschiller de schil van de citroen en snijd de schil in dunne reepjes. Blancheer de citroenschillen ca. 2 minuten in kokend water en giet ze af.
Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Knijp het sap uit de helft van de citroen. Meng de peultjes met de spinazie, de citroenschil, het citroensap, de munt en de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Breng de hüttenkäse op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden en schep in het midden wat van de hüttenkäse. Rasp wat nootmuskaat over de borden en serveer direct.