
Salade van garnalen en veel groen
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de verse en gedroogde pepers en snijd fijn. Rasp de gember en laos.
Was de amsoi en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bieslook in drie stukken. Pluk de blaadjes van de basilicum. Snijd of scheur de little gem grof.
Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Snijd de palmsuiker fijn. Roer de limoenrasp en het sap door de vissaus, palmsuiker en sesamolie tot een dressing.
Verhit de wok op hoog vuur. Doe er een laagje olie in van ongeveer 4 cm. Bak de pinda’s in ongeveer 5 minuten een tint donkerder. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
Schep wat olie uit de wok, er moeten ongeveer 2 eetlepels achterblijven. Bak de sjalot met de knoflook, peper en garnalen 1-2 minuten, tot de garnalen net gaar zijn. Schep de amsoi erdoor. Haal de wok van het vuur en meng de gember en laos erdoor. Doe over in een grote mengkom.
Roer de bieslook, basilicum en little gem erdoor, en schep vervolgens de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda’s.
Wokbijbel
€ 34,99