Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Salade van gegrild fruit

Salade van gegrild fruit

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Gegrilde perzik is echt een van onze favoriete fruitsoorten in een salade. In combinatie met een zachte kaas en lekkere dressing, creëer je de perfecte frisse salade. Ook heerlijk met burrata!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Gegrilde perzik is echt een van onze favoriete fruitsoorten in een salade. In combinatie met een zachte kaas en lekkere dressing, creëer je de perfecte frisse salade. Ook heerlijk met burrata!

Bereiding

  1. Zet een grote grillpan op hoog vuur, leg het fruit met de gesneden kant naar beneden in de pan en gril 5 minuten, of totdat er grillstrepen ontstaan. Draai het fruit om en gril nog eens 2 minuten aan de andere kant. Haal het fruit uit de pan en snijd in grove stukken. Leg alles in een grote kom.

  2. Voeg de citrusdressing samen met alle overige ingrediënten toe aan de kom. Schep alles goed om en serveer.

Voor erbij

Citrusdressing

Meng het sap van 2 citroenen en van 2 limoenen, 6 el olijfolie en 2 tl honing in een schone jampot, breng op smaak met zout, sluit af met een deksel en schud krachtig totdat de dressing glad is. Je hebt niet alle dressing nodig in de salade, maar bewaar hem maximaal één week in de koelkast.

Ingelegde Mexicaanse pepers

Breng 400 ml wittewijnazijn, 300 ml water, 200 g fijne kristalsuiker en 1 el korianderzaad in een steelpan zachtjes aan de kook. Voeg 20 jalapeño’s toe en roer door. Laat afkoelen, giet in een gesteriliseerde pot en sluit af met een deksel. Je hebt niet alle pepers nodig in dit recept, maar bewaar, na het afkoelen, ongeopend maximaal twee maanden in de koelkast. Na openen twee maanden houdbaar.

Croutons

Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hussel 150 g brood samen met 1½ el olijfolie, 1 tl rodewijnazijn en zout naar smaak om in een grote kom, totdat het brood bedekt is. Verdeel het brood in een enkele laag over de beklede bakplaat en bak 15 tot 20 minuten. Schud halverwege de baktijd om. Laat afkoelen. Bewaar twee weken in een luchtdichte pot.

Receptuur: Emily Ezekiel Fotografie: Issy Croker

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)