Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Salade van kruiden en bloemen

Salade van kruiden en bloemen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Snijd het brood in grove stukken van ca. 2×2 cm. Verhit de boter in een pan en bak er de croutons goudbruin in.

  2. 2 .Was de radijsjes en halveer ze. Maak de eikenbladsla, de little gem, de spinazie, de kruiden en de bloemen schoon en slinger ze droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Verdeel de grote slabladeren in kleinere stukken. Hak de bieslook grof. Meng de sla met de kruiden en de bloemen in een grote schaal.

  3. 3. Klop de olijfolie met de azijn, zout en peper tot een dressing. Besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling: Willem van Santen Styling & receptuur: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!