Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
wat zijn tomatillo's

Salade van vleestomaten met tomatillosalsa en feta

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Hak de tomatillo’s fijn en meng ze met de knoflook, de rode peper, het limoensap en de olijfolie. Ris de blaadjes koriander van de takjes en hak de helft van de blaadjes grof. Meng de gehakte koriander door de salsa en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  2. Snijd het vel van de vleestomaten kruislings in en dompel ze ca. 15 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel er het vel vanaf. Snijd de tomaten in dunne plakken en leg de plakken dakpansgewijs op borden. Bestrooi het geheel met zout en peper.

  3. Verdeel de salsa over de tomaten en schep er een beetje omheen. Verbrokkel de feta en verdeel hem met de overige koriander over de borden.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)