Bereiding

  1. Doe de mosselen in een vergiet en spoel ze grondig schoon. Verwijder met een scherp mesje het vuil van de schelpen en trek ook de ‘baard’ (de plukjes die eruit steken) eraf. Tik de mosselen die iets openstaan tegen het aanrecht. Gooi degene die niet dichtgaan weg.
  2. Doe de mosselen in een grote pan samen met de sherry, de knoflook en het laurierblaadje. Zet een deksel op de pan en stoom de mosselen 3-4 minuten op middelhoog vuur tot ze opengaan. Giet af en gooi alle mosselen die niet open zijn gegaan weg. Pel de mosselen uit de schelp en laat ze afkoelen.
  3. Doe de ui, de paprika, de komkommer en de tomaten in een kom. Meng de garnalen, de mosselen en de peterselie erdoorheen.
  4. Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar (of schud ze in een gesloten potje). Schenk de vinaigrette over de salade en meng voorzichtig door elkaar. Zet afgedekt minimaal 2 uur (of 1 nacht) in de koelkast.
  5. Haal de salade 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. Verdeel de salade over een mooie serveerschaal, bestrooi licht met pimentón en serveer direct. Lekker met knapperig brood.

Per portie: ca. 487 kcal
23 g eiwit | 39 g vet | 6 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Milli Taylor Foto’s: Jonathan Gregson Foodstyling: Esther Clark Styling: Jo Harris