
Samosataartjes
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
Smelt de ghee in een pan op middelhoog vuur. Roer het komijnzaad erdoor en laat de smaak 30 seconden in de ghee trekken. Voeg de ui en het zout toe en bak in circa 5 minuten zacht en glazig.
Roer de knoflook-gemberpasta en de rawits erdoor, bak 30 seconden en roer dan de tomaat, het Kashmirichilipoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en de garam masala erdoor.
Voeg het kipgehakt en 250 ml water toe. Druk het gehakt uit elkaar tot losse sliertjes terwijl het water aan de kook komt. Laat onder af en toe roeren 15 minuten met een deksel op de pan garen.
Haal dan het deksel van de pan en laat zachtjes koken, tot het water is verdampt en de kip bruin wordt. Voeg de koriander toe en zout naar smaak toe. Schep de vulling op een bord en laat afkoelen terwijl je de filodeegbakjes maakt.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg de vellen filodeeg op een schoon werkvlak en bestrijk elk vel met wat gesmolten ghee of boter.
Maak twee nette stapeltjes van elk drie vellen filodeeg. Steek met een ronde uitsteekvorm van circa 10 cm zo veel mogelijk cirkels uit het deeg. Ik heb meestal 12 cirkels, maar het hangt af van het formaat van de deegvellen.
Vet een cupcakevorm met 12 holtes licht in met gesmolten boter of ghee en bekleed elke holte met een uitgestoken deegcirkel die uit 3 laagjes filodeeg bestaat. Verdeel de keema over het deeg en bak 15 minuten in de oven, tot de bakjes krokant zijn en het vlees heet is. Leg de samosataartjes op een schaal, garneer met de koriander en serveer.
The Curry Guy Kip
€ 24,95